|
»» وبسایت های صنایع غذایی: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
»» بیاموزیم:
علوم و صنایع غذایی: مجموعه علوم و صنایع کشاورزی که با عنوان مهندسی کشاورزی توسط داوطلبان گروههای آزمایشی علوم ریاضی و علوم تجربی انتخاب میشود، به علوم و صنایعی اطلاق میشود که طی آن مواد خام غذایی گیاهی و حیوانی، تولید، برداشت و فرآوری شده، برای مصرف آماده میگردد.
تاریخچه: در گذشته با نام مهندسی کشاورزی – صنایع فرآوردههای کشاورزی در دانشگاههای کشور ارائه شده و از سال ۱۳۷۱ به طور رسمی به علوم و صنایع غذایی تغییر نام دادهاست.
تعریف: کلیه عملیاتی که پس از صید و برداشت محصولات زراعی و باغی و یا ذبح دام انجام شده و مواد خام را به ماده غذایی آماده مصرف تبدیل میکند، شامل روشهای نگه داری، فرآوری، بسته بندی و... زیر مجموعه این گرایش میباشند. متخصصین صنایع غذایی قادر خواهند بود؛ عملیات تبدیل مواد غذایی، نگهداری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینهسازی خطوط تولید در کارخانههای صنایع غذایی، هدایت، نظارت و مسئولیت فنی واحدهای تولید فرآوردههای مختلف غذایی را بعهده گیرند.
خواص غذای ایرانی و جایگاه آن در جهان: یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینهای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه میکنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگهای کشورهای گرمتر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شدهاست که غذاهای آنان به نسبت متنوعتر و پیحیدهتر باشد. از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیهاست. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیهاست و به طور مثال کبابهای ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کبابهای یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کردهاند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگهای دیگر را کمتر داشتهاند.
از لحاظ شباهت غذایی، خورشهای ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویههای تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم میباشد. در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.
|