»» بیاموزیم:
آشنایی با برخی مفاهیم: کاریکاتور و کارتون:
کاریکاتور: کاریکاتور نوعی نقاشی است که سوژه دلخواه را به صورت مضحک و خنده آوری ترسیم میکند. واژه کاریکاتور از فعل کاریکاره ایتالیایی، به معنی بار کردن گرفته شدهاست. کاریکاره جریمه کردن و توبیخ کردن نیز معنی میدهد و به نظر میرسد که نخستین بار توسط شخصی به نام موسینی در سال ۱۶۴۶ میلادی به کار رفته باشد و او نیز به نوبه خود این واژه را کاراچی ، یعنی نقاشیهای خیابانی بلونیایی هم عصر خویش گرفته باشد. چرا که این نقاشیها همواره دارای عناصری اغراق آمیز بودند که سوژهها را مضحکه میکردند. همچنین ممکن است که کاریکاتو از واژهٔ کاراتره (caracter) و یا کارا اسپانیایی به معنای صورت اخذ شده باشد. عمدهترین بخش هر کاریکاتور صورت آن است. فی المثل در صورتهای کاریکاتوری که آلبرشت دورر و لئوناردو داوینچی [۸] هر دو مستقلا حدود سال ۱۵۰۰ ترسیم کردهاند، صورتهایی با دماغ دراز و چانهٔ دراز مشاهده میکردند.
کارتون: در روزنامه نگاری کارتون به معنی نقاشی فکاهی یا هجایی است که با رعایت مبالغه ترسیم شده و غالبا با نوشته همراه است. در کارتونهای سیاسی غالبا از کاریکاتور استفاده میشود. کارتونهای سیاسی نخستین بار در قرن ۱۶ میلادی در دورهٔ اصلاح دین به کار رفت. در قرن ۱۸ میلادی در انگلستان بر اثر آثار هوگارت و دیگران کارتون عنوان جزء ضروری روزنامهها را پیدا کرد. در اوایل ۱۸۴۰ میلادی کارتون به تصاویر پی در پی اطلاق میشد که دارای سوژههای مختلف سیاسی، اجتماعی و نظایر آن بود.
(تغییر مسیر از انیمیشن) پرش به: ناوبری, جستجو پویانمایی توپ جهنده (زیر) از این شش فریم تشکیل شدهاست. این پویانمایی در ۱۰ فریم در ثانیه حرکت میکند. Fantasmagorie ساخته امیل کال، ۱۹۰۸. پویانمایی یا انیمیشن (به انگلیسی: Animation) نمایش سریع و متوالی تصاویری از اثر هنری دوبعدی، یا موقعیتهای مدلهای واقعی، برای ایجاد توهم حرکت است. حرکت روان تصاویر متحرک در انیمشینها، ناشی از یک خطای دید است که به دلیل پدیدهٔ ماندگاری تصاویر پدید میآید. رایجترین روش برای نمایش پویانما، سینما یا ویدئو است.
|