»» بیاموزیم:
تاریخچه الکتریسیته: تاریخ الکتریسیته به ایران و بینالنهرین باستان در دوره اشکانیان برمیگردد و اولین باتری اختراع شده را به اشکانیان نسبت میدهند که به خاطر محل یافتش به باتری بغدادی شهرت یافته است.الکتریسیته امروزی، تواناییهای خودش را بیشتر مدیون زحمات فیزیکدانانی همچون، الساندر ولت، آندره آمپر، نیکلا تسلا، جرج سیمون اهم، مایکل فارادی و توماس ادیسون است.
دیزل ژنراتور چیست؟ : به ترکیبی از یک موتور دیزل، ژنراتور و انواع متعلقات فرعی از قبیل شاسی، اطاقک پوشاننده، عایقهای صدا، سیستمهای کنترل، قطع کنندههای اضطراری مدار، سیستم مولد گرما، سیستم استارت اتومات و غیره که به عنوان یک مجموعه به یک دیگر متصل شده باشند دیزل ژنراتور میگویند . موتور ژنراتورها میتوانند از ۱ تا ۲۰ کیلو ولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاهها، ادارات کوچک و تا (2000KVA/2MVA) قابل استفاده برای مجتمعهای اداری بزرگ و کارخانهها برق تولید کنند . یک ژنراتور ۲۰۰۰ کیلو ولت آمپر را میتوان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد . ژنراتورهای ۵ مگاوات برای ایستگاههای کوچک تولید برق استفاده میشوند و برای این منظور میتوان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد . ژنراتورها در سایزهای بزرگتر به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میگردد . دیزل ژنراتورهای کوچک تا ۲۵۰ کیلو ولت آمپر نه تنها برای تولید برق اضطراری بلکه به جهت تامین برق مورد نیاز به صورت مستمر یا در زمان اوج مصرف و یا حتی در زمانی که کمبود زنراتورهای بزرگتر حس میشود استفاده میشوند . کشتیها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند قطارها نیز از دیزل ژنراتور نه فقط برای تامین برق روشنایی بلکه برای تامین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده میکنند . به وسیله نیروی محرکه برقی میتوان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت . محرکههای برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتیها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند .
دیزل سبز: دیزل سبز یا دیزل تجدید پذیر به گونهای از سوخت دیزل گفته میشود که از خوراک تجدید پذیر و با بکار بردن فناوریهای زیستتوده به مایع و پالایش روغننباتی بدست میآید.بدلیل بکاربردن خوراک، دیزل سبز را میتوان در رده زیستدیزل قرار داد؛ اما از لحاظ فناوری پردازش و فرمول شیمی، زیستدیزل و دیزل سبز، فراوردههای متفاوتی هستند.در حالی که برای فراوری زیستدیزل فناوریهای نوین بکار میروند، دیزل سبز از راه سنتی تقطیر ذره به ذره بدست میآید.دیزل سبز میتواند از روغن خوراکهایی مانند کلزا، جلبک، جاتروفا و سالیکورنیا به اضافه تالو (پیه که برای شمع سازی بکار میرود) بدست آید.
|